Järven synty

Kuvassa tyhjätty järvi

EU-rahaa järven kunnostukseen

1950-luvun puolivälissä kuivatettu Kivijärvi sai uuden elämän 1990-luvun lopulla, kun kylä haki hankerahoituksen järven kunnostukseen. Rahoitusta saatiin reilut 100 000 markkaa ja työt tehtiin talkoilla. Pintaa ruopattiin puolisentoista metriä eli pois kärrättävää maa-ainesta kertyi yli 35 000 kuutiota. Sauna rakennettiin vuonna 2000.

Lue lisää hankkeesta alla olevista lehtijutuista.

Syksyllä 2018 järvi laskettiin tyhjäksi ja rantaa kunnostettiin jälleen (oheinen kuva). Talven ja kevään aikana lähteistä nousi uusi kirkas vesi niin, että järvi oli jälleen uimakorkeudessa heti seuraavana kesänä.

Uimaranta

Järven kunnostushankkeen lisäksi on tehty talkoilla ja osin hankerahoituksella järven rantaan sauna ja kioski. Rannan palveluja ja varustusta kohennetaan joka kesä sekä kylän omin varoin että Evijärven kunnan kylärahan turvin.

Kivijärven uimaranta on suosittu  uimapaikka, jossa käy väkeä niin läheltä kuin kaukaakin. Parhaimmillaan on laskettu samalla kertaa vedessä yli 90 uimaria! Kirkasvetinen järvi on lapsiystävällinen ja soveltuu hyvin myös suppailuun ja muuhun vesiliikuntaan. Kaloja ei järvessä ole. 

Rannassa on sauna, kioski, nuotiokatos,wc, rantalentiskenttä ja kuntoiluvälineitä.

Sauna lämpiää talvisin avantouimareille ja on myös vuokrattavissa ympäri vuoden.

Vieritä ylös